Κατά την ιδίαν πεδινήν οδόν μίαν ώραν προβαίνοντες (απὸ το Βόλο), ερχόμεθα εις τα Λεχώνια. Αυτά κείνται επί μιας με χωράφια, αμπέλους, κήπους νεραντζίων, κίτρων και άλλων διαφόρων οπωρίμων δέντρων φυτευμένης πεδιάδος...

(Νεωτάτη της Θεσσαλίας Χωρογραφία-Ιωάννης Αναστασίου Λεονάρδος, 1836)

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! Μπορείτε να αντιγράφετε κείμενα κ.ά. από το ιστολόγιο. Αυτό, ΔΕΝ αποκλείει αναφορά στην ΠΗΓΗ. - Φωτογραφίες άλλων να μην ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ - Ιδιωτικά αρχεία να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Λεχωνιτών ...παρανομίες!

Τα Λεχώνια χωριό-σταυροδρόμι, εκτός από τη μακραίωνη ιστορία τους, έχουν και κάποια μελανά -ή γκρίζα- γεγονότα. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι κατά καιρούς είναι διάφοροι και κάνουν σφάλματα. Δεν είναι μόνον οι ντόπιοι που παρανομούν, αλλά και οι ξένοι που εργάζονται ή είναι περαστικοί.
Παρακάτω υπάρχουν κάποια αλιεύματα από τις τοπικές εφημερίδες, που δείχνουν αυτό ακριβώς: τις αδυναμίες των ανθρώπων που γίνονται παρανομίες ή εγκλήματα και γενικά αστυνομικού ενδιαφέροντος γεγονότα.
 Η γλώσσα και το ύφος των δημοσιευμάτων είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν επίσης τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών των συμβάντων από τις αρχές και τους ανταποκριτές. (Βεβαίως, τότε πριν ογδόντα  και εκατό χρόνια δεν υπήρχαν τα  προσωπικά δεδομένα, οπότε η δημοσίευση των ονομάτων γινόταν κανονικά. Έτσι βλέπουμε ονόματα που υπάρχουν σήμερα ή όχι στο χωριό)

"ΛΑΪΚΗ ΦΩΝΗ" Βόλος, 5-8-1901

"ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" Βόλος 18-9-1901


ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, 22-1-1931

"Φωνη του Λαου" Σάββατον 11-8-1901



'ΤΥΠΟΣ" 1908


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου