Κατά την ιδίαν πεδινήν οδόν μίαν ώραν προβαίνοντες (απὸ το Βόλο), ερχόμεθα εις τα Λεχώνια. Αυτά κείνται επί μιας με χωράφια, αμπέλους, κήπους νεραντζίων, κίτρων και άλλων διαφόρων οπωρίμων δέντρων φυτευμένης πεδιάδος...

(Νεωτάτη της Θεσσαλίας Χωρογραφία-Ιωάννης Αναστασίου Λεονάρδος, 1836)

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! Μπορείτε να αντιγράφετε κείμενα κ.ά. από το ιστολόγιο. Αυτό, ΔΕΝ αποκλείει αναφορά στην ΠΗΓΗ. - Φωτογραφίες άλλων να μην ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ - Ιδιωτικά αρχεία να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Μνήμες 1940

Τις προάλλες, μου χάρισαν (*) ένα εξαιρετικό βιβλίο: 
«ΤΟ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ»  έκδοση του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου» 2007.
Ο τίτλος τα λέει όλα! Είναι μια σπουδαία έκδοση κι αν σας ενδιαφέρει η ως τα σήμερα πολύ μεγάλη ιστορική διαδρομή του Ιδρύματος αυτού, αναζητήστε το!
Σήμερα, παραμονή της Εθνικής μας Γιορτής, αναρτώ κάποια κομμάτια από τις πολλές μαρτυρίες των κατά καιρούς εκεί εργαζόμενων, που τις κατέγραψαν στη μνήμη τους ως εμπειρίες και μετά στο βιβλίο. 
Τα παρακάτω αντίγραφα είναι αναμνήσεις της εθελόντριας  αδελφής του ΕΕΣ Νίκης Σαμαρά, την περίοδο του Ελληνοϊταλικού πολέμου. (σελίδες 228-230, 238) 
Ας τα αφιερώσουμε στη μνήμη αυτών που πολέμησαν όχι στο αλβανικό μέτωπο, αλλά έδωσαν μάχες ζωής για την επιβίωση, του τραυματία πολεμιστή-συνανθρώπου, στο Νοσοκομείο του Βόλου!
 (*) Ευχαριστώ πολύ τους καλούς μου φίλους, Νίκο Αγν. & Μαρία  Κερ.-Αγν.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου