Κατά την ιδίαν πεδινήν οδόν μίαν ώραν προβαίνοντες (απὸ το Βόλο), ερχόμεθα εις τα Λεχώνια. Αυτά κείνται επί μιας με χωράφια, αμπέλους, κήπους νεραντζίων, κίτρων και άλλων διαφόρων οπωρίμων δέντρων φυτευμένης πεδιάδος...

(Νεωτάτη της Θεσσαλίας Χωρογραφία-Ιωάννης Αναστασίου Λεονάρδος, 1836)

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! Μπορείτε να αντιγράφετε κείμενα κ.ά. από το ιστολόγιο. Αυτό, ΔΕΝ αποκλείει αναφορά στην ΠΗΓΗ. - Φωτογραφίες άλλων να μην ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ - Ιδιωτικά αρχεία να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Οι Αργοναύται

Η Μυθολογία δεν θα ήταν δυνατό να λείψει από το βουνό μας το Πήλιο!  Υπάρχει με τον Χείρωνα, τον Ιάσονα, την Αργώ, την Αργοναυτική εκστρατεία κ.ά. 
Είπα λοιπόν σήμερα, να ανεβάσω ένα σχετικό πολύ όμορφο βιβλίο σε μετάφραση.
(Η γλώσσα είναι απλή καθαρεύουσα, αλλά με λίγη καλή θέληση διαβάζεται!) 
Εξώφυλλο κάποιας από τις πολλές αγγλικές εκδόσεις
Ο Κάρολος Κίγκξλεϋ [Charles Kingsley (1819 -1876)] έγραψε το «Οι ήρωες, ή Ελληνικά Παραμύθια για τα παιδιά μου» [The Heroes, or Greek Fairy Tales for my Children].
Είναι μια συλλογή από τρεις ελληνικές ιστορίες μυθολογίας: Ο Περσέας, οι Αργοναύτες, και ο Θησέας. (Το πρωτότυπο κείμενο υπαρχει και στο διαδίκτυο.)
Ο Μιχαήλ Κωνσταντινίδης μετέφρασε το δεύτερο μέρος που εκδόθηκε στα 1903 με τον τίτλο «Οι Αργοναύται : μυθολογικόν διήγημα κατά το Αγγλικόν του Κίγκξλεϋ» Εν Αθήναις, Σύλλογος προς Διάδοσιν Ωφέλιμων Βιβλίων, αρ. 40,  Βασιλική Τυπογραφία Ραφτάνη-Παπαγεωργίου.
Κάνετε κλικ πανω στην παρακάτω διεύθυνση για να ξεφυλλίσετε το βιβλίο,
http://data.axmag.com/data/201601/20160114/U134322_F367189/FLASH/index.html?page=84
  ή πατήστε πάνω στο εξώφυλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου