Κατά την ιδίαν πεδινήν οδόν μίαν ώραν προβαίνοντες (απὸ το Βόλο), ερχόμεθα εις τα Λεχώνια. Αυτά κείνται επί μιας με χωράφια, αμπέλους, κήπους νεραντζίων, κίτρων και άλλων διαφόρων οπωρίμων δέντρων φυτευμένης πεδιάδος...

(Νεωτάτη της Θεσσαλίας Χωρογραφία-Ιωάννης Αναστασίου Λεονάρδος, 1836)

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! Μπορείτε να αντιγράφετε κείμενα κ.ά. από το ιστολόγιο. Αυτό, ΔΕΝ αποκλείει αναφορά στην ΠΗΓΗ. - Φωτογραφίες άλλων να μην ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ - Ιδιωτικά αρχεία να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Λεχωνίτικα περιοδικά


Μια απλή εκδοτική προσπάθεια της πρώην Κοινότητας Άνω Λεχωνίων, αρχής γενομένης το Φεβρουάριο του 1987 είναι το περιοδικό "ΛΕΧΩΝΙΑ ΝΕΑ" σε φωτοτυπίες.
 Εκδόθηκαν πέντε τεύχη σε διάστημα δύο ετών. Στα περιεχόμενα του περιοδικού υπάρχουν τοπικού ενδιαφέροντος θέματα και προβληματισμοί, καθώς και άρθρα σχετικά με το χωριό, τα ήθη και έθιμά του, την ιστορία του.
Παρακάτω τα εξώφυλλα από τρεις εκδόσεις.



Μια άλλη εκδοτική προσπάθεια επίσης της πρώην Κοινότητας Άνω Λεχωνίων (Πολιτιστικό Κέντρο) το καλοκαίρι του  1998, έχει τον τίτλο «ΜΕΘΩΝΗ».
 Εκδόθηκε σε ένα και μοναδικό καλαίσθητο τεύχος . Στα περιεχόμενα υπάρχουν τοπικού ενδιαφέροντος θέματα (ιστορία, οικήματα, τρενάκι κ.ά.) όπως και άρθρα γενικού ενδιαφέροντος (ιατρικά, κοινωνικά, παιδαγωγικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου