Κατά την ιδίαν πεδινήν οδόν μίαν ώραν προβαίνοντες (απὸ το Βόλο), ερχόμεθα εις τα Λεχώνια. Αυτά κείνται επί μιας με χωράφια, αμπέλους, κήπους νεραντζίων, κίτρων και άλλων διαφόρων οπωρίμων δέντρων φυτευμένης πεδιάδος...

(Νεωτάτη της Θεσσαλίας Χωρογραφία-Ιωάννης Αναστασίου Λεονάρδος, 1836)

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! Μπορείτε να αντιγράφετε κείμενα κ.ά. από το ιστολόγιο. Αυτό, ΔΕΝ αποκλείει αναφορά στην ΠΗΓΗ. - Φωτογραφίες άλλων να μην ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ - Ιδιωτικά αρχεία να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

"Άνοιξη στο Πήλιο"

Ο Στρατής Μυριβήλης σε μια από τις επισκέψεις του σε Βόλο και Πήλιο πέρασε κι απ' τα Λεχώνια. Σταμάτησε και φιλοξενήθηκε στην οικογένεια Σαράφη στα Κάτω Λεχώνια, που είχε τρεις κόρες νεαρές-νεράιδες τότε.(Η ίδια οικογένεια είναι ευεργέτιδα των Κάτω Λεχωνίων με την δωρεά οικοπέδου του Νηπιαγωγείου, λεωφορείου μεταφοράς μαθητών κ,ά.) 
Εμπνευσμένος από τη φύση της περιοχής, αλλά και την ομορφιά, έγραψε το παρακάτω απολαυστικό κείμενο με τις εντυπώσεις του, που υπάρχει στο βιβλίο
 "Απ' την Ελλάδα" - Εκδόσεις Εστίας, 1982 -Σελίδες 227-233

Οι αδελφές Σαράφη με την Σοφία Τοπάλη και τη Ρίτα Καβούρα.
Η Φρούτα Σαράφη 
Η Κατίνα Σαράφη
Και πάλι η ...Φρούτα Σαράφη

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχο! Και ναι! με έπιασες αδιάβαστη... απορώ πώς μου ξέφυγε αυτό το βιβλίο του Μυριβήλη! Νά'σαι καλά! Καλό ξημέρωμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή