Κατά την ιδίαν πεδινήν οδόν μίαν ώραν προβαίνοντες (απὸ το Βόλο), ερχόμεθα εις τα Λεχώνια. Αυτά κείνται επί μιας με χωράφια, αμπέλους, κήπους νεραντζίων, κίτρων και άλλων διαφόρων οπωρίμων δέντρων φυτευμένης πεδιάδος...

(Νεωτάτη της Θεσσαλίας Χωρογραφία-Ιωάννης Αναστασίου Λεονάρδος, 1836)

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! Μπορείτε να αντιγράφετε κείμενα κ.ά. από το ιστολόγιο. Αυτό, ΔΕΝ αποκλείει αναφορά στην ΠΗΓΗ. - Φωτογραφίες άλλων να μην ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ - Ιδιωτικά αρχεία να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Πανωλεχωνίτικο καρναβάλι

Μετά από πολλά χρόνια, φέτος αναβίωσε-ξαναστήθηκε- το Πανωλεχωνίτικο καρναβάλι με τον τίτλο «Το Καρναβάλι της ελπίδας»!
Μια απλή εκδήλωση με προσωπική δουλειά των μελών των Συλλόγων, που συγκέντρωσε τους συγχωριανούς… Εκδήλωση, που έφερε χαρά και γέλιο γενικά, αλλά και με το χορό-δρώμενο του γάμου απ’ τους χορευτές του Όμιλου και τους μασκαρεμένους (κι όχι μασκαράδες!) Εκδήλωση, που οι ντόπιοι βρέθηκαν έστω και για λίγο μεταξύ τους,  είπαν τα Χρόνια Πολλά και θυμήθηκαν άλλες εποχές της Αποκριάς!
Συμμετείχαν οι Σύλλογοι του χωριού (Γονέων & Κηδεμόνων  Σχολείου, Αγροτικός, Εθελοντικός, Εξωραϊστικός Πλατανιδίων και  Χορευτικός Όμιλος). Το γλέντι ξεκίνησε το μεσημέρι στην ηλιόλουστη πλατεία, παρουσία πάμπολλων ντόπιων και ξένων, αλλά και …υποψήφιων δημοτικών αρχόντων!
Μετά συνεχίστηκε με «περιφορά» στους κεντρικούς δρόμους και κατέληξε στο κέντρο του χωριού δίπλα απ’ τον παλιό κήπο Μουρογιάννη. 
 Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, σ' αυτούς που πρόσφεραν και στους συμμετέχοντες! Και του χρόνου με υγεία!
Καλή Σαρακοστή σ’ όλους!

1 σχόλιο: