Κατά την ιδίαν πεδινήν οδόν μίαν ώραν προβαίνοντες (απὸ το Βόλο), ερχόμεθα εις τα Λεχώνια. Αυτά κείνται επί μιας με χωράφια, αμπέλους, κήπους νεραντζίων, κίτρων και άλλων διαφόρων οπωρίμων δέντρων φυτευμένης πεδιάδος...

(Νεωτάτη της Θεσσαλίας Χωρογραφία-Ιωάννης Αναστασίου Λεονάρδος, 1836)

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! Μπορείτε να αντιγράφετε κείμενα κ.ά. από το ιστολόγιο. Αυτό, ΔΕΝ αποκλείει αναφορά στην ΠΗΓΗ. - Φωτογραφίες άλλων να μην ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ - Ιδιωτικά αρχεία να ΜΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Δύο Πηλιορείτες νεκροί-ήρωες του 1940

Οι πολεμικές επιχειρήσεις στο αλβανικό μέτωπο ξεκίνησαν με την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου το Φθινόπωρο του 1940 και τελείωσαν στις αρχές της Άνοιξης του '41, με τη συνθηκολόγηση. 
Στις μάχες που έγιναν στα βουνά, χάθηκαν πολεμώντας κάποιες Ελλήνων χιλιάδες πολεμιστών-ηρώων, όπως είδαμε σε προηγούμενη δημοσίευση και για τους Πηλιορείτες. Όλοι οι νεκροί και αγνοούμενοι έχουν καταγραφεί στο «ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ 1940-45»ΑΘΗΝΑ 1990, Γ. Ε. Σ.- έκδοση Δ/ΝΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ.  
Σήμερα θα δούμε δύο δημοσιεύσεις στο βολιώτικοΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που αναφέρονται στους νεκρούς λοχίες 1) Νικ. Μαστρογιαννόπουλο απ' τον Άγιο Βλάση και 2) Δημ. Βλαχοκυριαζή από τον Άγιο Λαυρέντη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου